Over mij

Ik ben Diane van Diemen, 40 jaar. Ik heb jaren in Utrecht gewoond en woon sinds een paar jaar in Maarssen met mijn vriend, dochter en hond. Ik ben mijn werkende leven gestart als logopedist in het speciaal onderwijs. Daarna ben ik pedagogische wetenschappen gaan studeren en ben ik beleidsmatige functies gaan doen. Nu werk ik als zelfstandige op scholen of bij bestuurskantoren. Ik doe daar verschillende opdrachten gericht op beleid en kwaliteit (mocht je hier meer over willen weten, zie dan deze website van mij).

Nadat ik een periode veel te veel werk had en thuis ook nog eens in een verbouwing zat, werd het me allemaal een beetje te veel. Ik zat niet lekker in mijn vel en ben mij toen gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Een training mindfulness en een puppy in huis hebben me er bovenop geholpen. Ik lees nog steeds graag boeken over persoonlijke ontwikkeling en ik haal vaak inspiratie uit Flow magazine.

Ik vind het leven met een dochter van zes jaar, vriend, werk, hond, vrienden, familie, sociale verplichtingen, sporten en mijn eigen ambitie om duurzaam te leven, soms best ingewikkeld. Ik heb daarom prioriteiten gesteld en duidelijke keuzes gemaakt in mijn leven. Dit was (en blijft nog steeds) een uitdaging. Het is een doorgaande zoektocht naar balans, die soms de ene kant en dan weer de andere kant uitslaat. Ik doe nu in ieder geval wat ík belangrijk vind en ik ervaar daardoor meer ruimte en energie. Dat gun ik iedereen en daarom ben ik een coachopleiding gaan doen.

In 2020 heb ik met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond en in 2021 heb ik dat aangevuld met een cursus Puur Coachen. Als ik werk met groepen, gebruik ik elementen uit Deep Democracy. In 2021-2022 heb ik een opleiding tot gids Shinrin Yoku (Japans bosbaden) gevolgd. Dat is een methode om intuïtief door het bos te lopen en gebruik te maken van al je zintuigen.

Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, zeker in deze tijd waarin we al zoveel achter een scherm zitten. Ik wil mensen inspireren om bewuster te leven en om vaker naar buiten te gaan.

“Vier keer heb ik met Diane mogen wandelen; tussen de bomen, de velden en bij de kastelen. De omgeving in combinatie met de gesprekken en de oefeningen hebben gezorgd voor een stuk bewustwording. Waar doe ik teveel? Waar kan ik steviger staan? Welke keuzes wil ik maken? Diane heeft me goed op gang geholpen zodat ik de komende periode (met blijvende symbolische herinneringen) verder kan.”

Jetske, schoolleider